Persoonlijke hulp & begeleiding

Persoonlijke bewegingscoaching

Heb je een medische indicatie, herstellende van een operatie, overgangsklachten, stress of een burn-out? Is sporten in groepsverband geen optie voor jou door een reumatische aandoening, spierproblemen of een andere lichamelijke belemmering? Wil je veilig en verantwoord werken aan een beter functionerend lichaam op een verantwoorde manier met een professionele bewegingscoach? Wij van de Sportlounge Bussum en Soest zijn er voor jou!

Infrarood heeft een heilzame werking op spieren en gewrichten. Spieren worden direct van binnenuit verwarmd waardoor er nauwelijks of geen spierpijn ontstaat. Pezen rondom gewrichten worden door de warmte soepeler. Er ontstaat geen verzuring van de spieren tijdens de training dit komt doordat de bloedsomloop optimaal geactiveerd wordt, afvalstoffen worden hierdoor beter afgevoerd. Tevens is uit onderzoek gebleken dat de botstructuur (bij osteoporose) minder snel verslechterd bij regelmatige beweging en zelfs de dichtheid van de botmassa verbetert.

Voor een betere mobiliteit bij reumatische aandoeningen wordt dagelijks bewegen aangeraden door artsen en therapeuten. Lees meer over bewegen bij reumatische aandoeningen of over artritis.

Met persoonlijke bewegingsbegeleiding eventueel op advies van onze fysiotherapeut, kan je zonder pijn je lichaam trainen, je spierkracht verbeteren, de souplesse van spieren en pezen opbouwen, je botstructuur en je algehele vitaliteit verbeteren. Van belang is dat je de conditie van je lichaam blijft onderhouden, beweging is een onderdeel van je leefstijl en onmisbaar bij een goed functionerend bewegingsapparaat.

• Rugklachten
• Knieklachten
• Nekklachten
• Overgewicht
• Reumatische aandoeningen w.o:
• Osteoporose
• Artrose
• Fibromyalgie
• Chronische indicaties
• Na of tijdens revalidatie

In de infrarood FitnessCabine voer je liggend je oefeningen uit. Hierdoor ontstaat er nooit een te hoge belasting op je gewrichten. Omdat ieder lichaam uniek is bekijken we samen tijdens een intake en proefles wat mogelijk is voor jou. Aan de hand daarvan maken we een persoonlijk oefenplan voor je. Indien noodzakelijk of gewenst schakelen wij onze fysiotherapeut Olger Leenders in voor het samenstellen van een oefenplan.

Olger Leenders stelt zich voor:

Mijn naam is Olger Leenders. Met veel plezier praktiserend in mijn eigen praktijk voor fysio-en manuele therapie in het Heart House in Bussum. Ik ben een initiator, een pionier en een bouwer, ik deel graag kennis met anderen en ben geïnteresseerd in u als persoon! Wie bent u? Wat beweegt u? Op welke manier kan ik bijdragen aan uw welbevinden?

Als Fysiotherapeut en Master in de Manuele therapie begeef ik mij in de Reguliere geneeskunde en richten mijn activiteiten zich voornamelijk op uw fysieke problemen. Echter, lichaam en geest is niet van elkaar te scheiden waardoor mentale en/of emotionele problemen zich kunnen uiten op een fysieke manier of visa versa! Daarvoor volgde ik de opleiding voor NLP (neuro-linguïstisch programmeren) en kan u ook op dit gebied terzijde staan.

Voor het bedrijf SportLounge van eigenaresse Monique Solleveld doe ik voor u de fysieke intake. Dit bestaat uit een Anamnese (vraaggesprek) en een fysiek onderzoek. N.a.v. deze intake zal ik, met uw toestemming, een advies geven betreffende de oefeningen die u bij de SportLounge kunt uitvoeren in de infrarood Fitnesscabine. Indien er stoornissen en/of beperkingen zijn kunt u bij mij terecht voor fysio-en/of manuele therapie. Zodoende kunnen we de lijnen kort houden en kan het alleen maar in uw voordeel werken om zodoende een prettige tijd te beleven bij de SportLounge. Ik zie u graag binnenkort!

Wilt u eerst contact met Olger alvorens u overweegt om bij ons te komen bewegen? Maak dan een afspraak voor intake of advies: 06-21631960

Link 1: https://encyclopedie.medicinfo.nl/reuma-en-sporten en https://www.thuisarts.nl/reumato%C3%AF
Link 2: https://www.gezondheidsnet.nl/osteoporose/9-vragen-over-osteoporose

Gerelateerd

Nieuwe Website

Infrarood Fitness